keskiviikko 6. heinäkuuta 2011

Siskolle täytekakkua

Siskolla oli synttärit tuossa kesäkuun alussa ja tein tämmösen täytekakun. Pohjan teki tosin äiti, mutta ohjeella että lasillinen jokaista aineitta ja leivinjauhetta 1 tl.
Täytteenä on mustikka ja valkosuklaa mousse.

Mustikka ja valkosuklaamousse:
Vaahto:
1 tlk(2,5 dl) flora vispiä
3 munaa 
3/4 dl sokeria

Mustikkamousse:
Vajaa puolet vaahdosta
½ tlk rahkaa
1 1/2 dl mustikoita
3 liivatetta

Valkosuklaamousse:
Reilu puolet vaahdosta
100-130 g valkosuklaata(enempi parempi)
2 liivatetta

Vaahdota kerma. Vatkaa myös muna ja sokeri vaahdoksi ja sekoita kerma varoen munavaahdon joukkoon. Laita 5 kpl liivatteita likoamaan kylmään veteen

Valmista ensin mustikkamousse. Kulhoon rahka ja kaada päälle vaahtoa sen verran, että valkosuklaamoussea varten jää suunnillee yhtä iso määrä. Survo mustikoita haarukalla niin että saat erotettua muutaman ruokalusikallisen mehua. Kiehauta sitä kattilassa ja liuota joukkoon liivatteet. Kaada rahkaavaahdon joukkoon liivatemehu ja mustikat. Sekota tasaiseksi ja laita jääkaappiin.

Sulata valkosuklaa mikrossa muovipussissa, jos sulattaisit kattilassa niin puolet suklaasta olis menny hukkaan. Anna jäähtyä hetki ja sekota lopun vaahdon joukkoon. Liuota liivatteet kuumaan veteen ja sekota tasaiseksi.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti