Äiti täytti 50 ja vietettiin juhlat näin perhepiirissä, ei mitään isompaa mutta kakku mun oli aivan pakko tehdä.
Pohjan tein toisen 4 munan ohjeella ja toiseen meni 5 munaa, ja en tiedä tarkkoja määriä paljonko meni mitäkin, koska mittasin kaiken lasilla kuten äiti on opettanut.
Täytteenä on mansikka ja suklaamousset ja kermavaahto flora vispiä.
Vaahto täytteeseen:
1 tlk (2,5 dl) flora vispiä
3 munaa
3/4 dl sokeria
Mansikkamousse:
Vajaa ½ vaahdosta
½ tlk (125 g) rahkaa
1 ½ dl mansikkahilloa, itse käytin metsämansikkahilloa ja laitoin sitä kyllä vähän enemmän.
3 liivatetta
Suklaamousse:
Loput vaahdosta
130 g maitosuklaata
2 liivatetta
Vaahdota kerma. Vatkaa myös munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita kerma varoen munavaahdon joukkoon ja laita liivatteet likoamaan kylmään veteen.
Valmista ensin mansikkamousse. Laita kulhoon rahka ja kaada päälle vaahtoa sen verran, että suklaamoussea varteen jää suunnillee saman verran. Kiehauta tilkka mansikkamehua ja sulata liivatteet. Kaada rahkavaahdon päälle mansikkahillo ja mehu. Sekoita tasaseksi ja laita jääkaappiin.
Sulata maitosuklaa mikrossa muovipussissa, koska näin saat säästettyä aika paljonkin suklaata. Anna jäähtyä ja leikkaa pussin kulmaan reikä ja valuta suklaa vaahdon joukkoon. Sulata liivatteet kattilassa ja sekoita ne vaahtoon. Laita jääkaappiin.
Kakun kostutuksena käytin mansikkamehua.
oi ihanan näköne, vaikka inhoon tollasia kakkuja
VastaaPoista